Ruler

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? We helpen je graag verder.
Over onze (maat)kasten ...

De prijzen die tijdens de samenstelling van jouw YARU-kast door de KYABI Configurator® worden weergegeven (rechts bovenaan) vermelden steeds of ze exclusief, dan wel inclusief 21% BTW zijn. Van zodra de door jou ingevulde gegevens een BTW-nummer bevatten, zijn de weergegeven prijzen altijd exclusief BTW. 

Enkel wanneer je wenst dat YARU de kast voor jou komt plaatsen en dat jouw woning (en de kast zelf) aan bepaalde voorwaarden voldoen, kan je gebruik maken van een verlaagd btw-tarief (6%). Voorwaarden zijn o.a. de leeftijd van de woning, het gebruik van de woning, het type kast, etc.  Gedetailleerde informatie mbt. de eventuele toepassing van het verlaagde btw-tarief, vind je HIER.  

YARU gebruikt enkel materialen "die tegen een stootje kunnen".
Onze kasten moeten immers een leven lang mee.
Het plaatmateriaal (Melamine of Laminaat) is steeds van Europese topkwaliteit. Maar je kan ook kiezen voor overschilderbare MDF.
Kijk zeker eens op DEZE PAGINA. Daar vind je een antwoord op al je "materiaal-vragen".

Als jij dat aangeeft bij de bestelling, dan zorgen wij ervoor dat er paslatten worden meegeleverd.
Een paslat zorgt ervoor dat jouw YARU-kast perfect aansluit op de zijwanden en eventueel op het plafond. Een paslat is een zeer nuttig instrument wanneer de muren en/of plafond niet geheel recht zijn. De paslatten worden meestal als één van de laatste stappen van de montage bevestigd.

Nee. De sokkelhoogte bepaal je geheel zelf. Wij weten immers dat er, vooral in oudere woningen, muurplinten van verschillende hoogtes worden gebruikt. Jouw kast moet perfect aan de muur kunnen aansluiten. Daarvoor kiest YARU voor verstelbare poten. Deze poten kunnen heel eenvoudig op de juiste hoogte worden afgesteld waardoor jouw YARU-maatkast ook meteen waterpas staat. De sierplint onderaan de kast zorgt ervoor dat de poten onzichtbaar worden.

Door de rijboringen in de zijwanden, kan je de legplanken geheel in functie van jouw wensen in de kast leggen.
De gaatjes in de zijwanden hebben een onderlinge afstand van 32mm waardoor de minimale afstand tussen twee opeenvolgende legplanken, 32mm bedraagt.

Ben je vooraf "zo goed als" zeker over de samenstelling van je maatkast en heb je een open kast ontworpen (zonder deuren), dan kan je ervoor kiezen om slechts 3 gaatjes ter hoogte van de legplanken te laten aanbrengen.  Heel clean en stijlvol, maar je bent dan wel beperkt in de mogelijkheden om de legplanken te verplaatsen.

Ben je 100% zeker, dan kan je kiezen voor een vaste verdeling.
De benaming zegt natuurlijk wel alles: die verdeling kan niet op een andere plaats aangebracht worden.

Tijdens het ontwerp zorgt de KYABI Configurator® ervoor dat je geen enkele technische fout kan maken. Ontwerp je een kast met brede legplanken, dan zal er automatisch gekozen worden voor legplanken met een dikte van 25mm.  Ietsje duurder, maar doorbuigen doen deze legplanken nooit. De standaard legplanken zijn 18mm dik, wat voor de meeste toepassingen ruim voldoende is.

Op onze website vind je sowieso afbeeldingen terug van gerealiseerde projecten en van gemaakte ontwerpen.
Aangezien alle YARU-kasten echter op maat worden gemaakt voor individuele klanten, is het moeilijk om onze kasten "in het echt" te gaan bekijken.  Stel echter altijd de vraag. Indien YARU-kasten besteld werden voor een nog niet opgeleverd nieuwbouwproject, dan kunnen we altijd eens ter plaatste gaan kijken. 

Over jouw ontwerp en je voorbereidingen (opmeten, ...)

Wellicht de belangrijkste vraag die je kan/moet stellen.
De
KYABI Configurator® is zo eenvoudig in gebruik, dat je enkel hoogte, breedte/lengte en diepte van de beschikbare ruimte moet opgeven en een basisontwerp van jouw kast wordt automatisch gegenereerd.

Correct meten vereist evenwel een gedetailleerd woordje uitleg en die uitleg vind je HIER

Niets zo moeilijk als kleuren of structuren kiezen op een scherm.
Daarom biedt YARU je de mogelijkheid om tot 3 (drie) GRATIS kleur- en/of structuurstalen te bestellen.
Die worden je dan thuis bezorgd zodat je kan zien en voelen of jouw keuze de goede is.
HIER leggen wij je uit hoe je de GRATIS stalen kan bestellen.

Heel belangrijke vraag.  Een juiste opmeting is immers het begin van elke YARU-(maat)kast.
Op DEZE PAGINA leggen we je in detail uit hoe je tewerk moet gaan. 

Geen enkel probleem. Ook zonder exacte afmetingen kan jij je kast immers volledig naar je eigen wensen ontwerpen in de KYABI Configurator®. Op die manier bekom je sowieso al een zeer accurate indicatie van wat jouw YARU-kast uiteindelijk zal kosten.

Wil je dan toch 100% zekerheid over de juistheid van de afmetingen, bestel dan een opmeting en voor €75,00 (incl. btw) komen wij de beschikbare ruimte in detail opmeten en bespreken we met jou het gemaakte ontwerp.

Wat kan je nog meer wensen?

Als je daaraan de voorkeur geeft, dan doen wij dat met plezier.
Wil je 100% zekerheid over de juistheid van de afmetingen, dan kan je steeds een opmeting bij jou ter plaatste bestellen.  Voor slechts €75,00 (incl. btw) komen wij de beschikbare ruimte in detail opmeten en bespreken we met jou de kast die je wil ontwerpen.

Maar wacht zeker niet op de juiste afmetingen om met je ontwerp te beginnen. Ook zonder exacte afmetingen kan jij je kast immers volledig naar je eigen wensen ontwerpen in de KYABI Configurator®. Op die manier bekom je sowieso al een zeer accurate indicatie van wat jouw YARU-kast uiteindelijk zal kosten.

De KYABI Configurator® wordt constant verder uitgebreid zodat er steeds meer types kasten kunnen ontworpen worden. Maar het is inderdaad mogelijk dat jouw ontwerp nog net niet kan getekend worden.

Maar ook dit is geen probleem.
Neem gewoon even contact met ons op en wij gaan samen met je aan de slag om jouw gewenste kast toch getekend en gemaakt te krijgen. Onze CONTACTGEGEVENS vind je HIER

Soms. We leggen het even uit:
Al je ontwerpen worden steeds bijgehouden op de computer waarmee je laatst hebt gewerkt.  Dus, heb je je laatste YARU-kast getekend op jouw IPad, dan zal dat ontwerp terug te vinden zijn op je IPad. Maar enkel op die IPad.

Wil je daarentegen dat het ontwerp vanop elk apparaat kan opgehaald worden, dan moet je de plannen van je kast opslaan onder je persoonlijke account.  Van zodra je dat hebt gedaan, zijn je ontwerpen consulteerbaar (en aanpasbaar) vanop eender welke computer die verbinding heeft met het internet.

Gemakkelijk, niet?

Over jouw bestelling ...

Helaas ...
Aangezien alle gegevens van de door jou ontworpen kast, na bestelling, rechtstreeks worden doorgezet naar de productie-omgeving, kan de bestelling niet via mail worden doorgegeven. Deze rechtstreekse link legt YARU om het risico op fouten tot quasi 0 te herleiden en om aanzienlijke tijdwinst te boeken.

Eigenlijk gaat dat heel eenvoudig.
Je kunt jouw YARU-kast(en), incl. afwerking en binneninrichting, zelf online samenstellen in de KYABI Configurator®.  Door op één van de buttons in de website te klikken kom je automatisch in deze configurator terecht en kan je aan de slag. Het enige wat je moet doen, is opgeven welke afmetingen de kast(en) en/of de ruimte heeft waarin jouw kast moet opgebouwd worden.

De KYABI Configurator® zal je op basis van deze gegevens een voorstel doen. And that's when all the fun starts!!

Door te slepen, te droppen, te verwijderen, lades te kiezen, deuren te kiezen, kleuren en structuren te selecteren, etc., bepaal jij hoe je kast er uiteindelijk moet uitzien. Jij ontwerpt je YARU-kast volledig in 3D waardoor je je ontwerp werkelijk van alle kanten kan bekijken. En terwijl je daarmee bezig bent, zie je meteen hoeveel jouw YARU-kast kost, incl. 21% btw en incl. levering.  Meer zelfs: de KYABI Configurator® zorgt ervoor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het gekozen plaatmateriaal en dat afval bijgevolg tot een minimum wordt beperkt.  

Wil je er toch nog eens een nachtje over slapen?
No problem. Je kan je ontwerp(en) heel eenvoudig opslaan en daags nadien verder gaan waar je was gestopt.

Ben je uiteindelijk tevreden over je ontwerp en de prijs, dan kan je jouw YARU-kast online bestellen.  Daarvoor zullen wij eerst je gegevens vragen. De pagina’s waarop je jouw gegevens invult, zijn middels een SSL certificaat beschermd. Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen om je maatwerk bestelling te bevestigen en te bezorgen. Je kunt er uiteraard steeds voor kiezen om een ander afleveradres op te geven. De bestelling wordt pas definitief nadat wij je (aan-)betaling hebben ontvangen.

Absoluut!
Alle onderdelen kunnen apart besteld worden. Wanneer je na het ontwerpen van jouw maatkast in de KYABI Configurator® online een offerte aanvraagt, dan worden de details van alle gebruikte onderdelen vermeld waardoor je heel eenvoudig de juiste scharnier, ladegeleider, legplankdrager of verbindingsvijs kan bestellen. Een mailtje aan manu@habeas-corpus.be of eric@habeas-corpus.be volstaat. Wij bezorgen je dan zo snel mogelijk de gevraagde (prijs)informatie. Hou wel rekening met eventueel minimum af te nemen aantallen.

Ook op maat gemaakte onderdelen, kunnen bijbesteld worden.
Alle gegevens van de door jou bestelde YARU-kast worden immers opgeslagen en bijgehouden.  Een legplank bijbestellen is dan ook zo gebeurd.  

Helaas. Een bestelde YARU-kast kan niet geretourneerd worden.
Alle YARU-kasten worden immers speciaal voor jou en op maat gemaakt.
Maar zeg nu zelf: waarom zou je een topklasse maatkast moeten retourneren? Eens ze bij jou in huis staat, wil je ze echt niet meer kwijt.

Apart bestelde onderdelen (scharnieren, vijzen, drevels - geen maatwerk) kunnen uiteraard wel geretourneerd worden.

Na de afronding van je bestelling, word je meteen uitgenodigd om jouw (maat)kast te betalen.
Je kan een betaling doen met IDeal, Bancontact (met of zonder QR-Code), Visa en Mastercard. Uiteraard kan je ook gebruik maken van een eenvoudige  overschrijving. De bestelling van jouw YARU-(maat)kast wordt sowieso maar pas definitief na ontvangst van je betaling.

Over jouw levering ...

Terwijl je bestelling afgewerkt wordt bij één van onze producenten, beginnen we met de organisatie van het transport naar de eindbestemming. Het laatste dat we immers willen doen, is jouw geduld onnodig op de proef stellen. Van zodra de YARU-kast klaar is, brengen wij je bestelling zelf tot bij jou thuis of laten we de levering uitvoeren door één van onze gespecialiseerde logistieke partners.

Goede afspraken, maken goede vrienden.
Wijzelf of onze logistieke partner zullen je dan dan ook vooraf contacteren om een afspraak te maken voor de aflevering van jouw YARU-kast op het voor jou meest geschikte moment. De aflevering vindt altijd plaats op een werkdag (maandag t/m vrijdag), dus niet op zaterdag, zondag of feestdagen.

Heel België is ons territorium. Geen stad, gemeente, dorp, is ons onbekend. Nuttige informatie zoals recente wegeniswerken, straten met beperkte doorgang, wijken voorbehouden voor voetgangers, optochten, etc., is uiteraard steeds meer dan welkom wanneer we de levering vastleggen.

Alle bestellingen worden steeds op de begane grond afgeleverd. Woon je in een appartement op een hogere verdieping, dan wordt de YARU-maatkast beneden in de hal afgeleverd. Ook wanneer je gebruik maakt van onze plaatsingsdienst, dien je ervoor te zorgen dat de onderdelen op hun uiteindelijke bestemming staan.

Let wel:
Als de onderdelen van jouw kast niet in de aanwezige personenlift passen, moet je zelf zorgen voor een verhuislift en in de meeste steden en gemeentes moet je dit vooraf melden en moet je hiervoor soms zelfs een vergunning aanvragen. Check dus altijd even wat de regels zijn in jouw stad of gemeente.

In tegenstelling tot wat andere aanbieders je graag zouden doen geloven, is de levering niet gratis.
Door op de "Diensten"-knop te klikken en daarna op "Transport", wordt de kost voor levering toegevoegd aan de prijs van jouw kast. Transparanter kan het niet. En om het helemaal duidelijk voor je te maken, worden de kosten voor levering apart vermeld in je offerte en/of op de factuur.

Let wel:
Heb je een afspraak gemaakt met onze logistieke partner en ben je op het moment van de afspraak niet thuis, dan wordt € 150,00 (excl. btw) extra in rekening gebracht. Jouw bestelling moet dan immers opnieuw opgeslagen en bezorgd worden. En da's voor niemand prettig.

Bezorging per Post
Als je losse accessoires bestelt, ontvang je deze per post. De verzendkosten van pakketten tot 10 kilo bedragen € 10,95. Is je bestelling zwaarder dan 10 kilo, dan betaal je tussen € 17,25 en € 25,50, afhankelijk van het gewicht. De bezorger van Bpost (of gelijkwaardig) bezorgt je pakket. Indien er een track & trace service wordt aangeboden, bezorgen wij je daarvan de inloggegevens zodat jij zelf je pakket kan volgen.

Ben je niet thuis ten tijde van levering, dan vind je verdere Bpost instructies in je brievenbus zodat je je pakket zelf kan ophalen.

Je begrijpt dat wij geen enkele impact hebben op de levering door Bpost.  Wij kunnen daarvoor dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden.

Doordat YARU met verschillende fabrikanten samenwerkt, doen wij er alles aan om jouw kast zo snel mogelijk te leveren. Nadat je de bestelling van jouw YARU-(maat)kast hebt afgerond, ontvang je van ons een bevestigingsmail met daarin een indicatie van wanneer jouw kast geleverd zou kunnen worden.

Je kan er natuurlijk ook steeds voor kiezen om datum en uur van de levering zelf te bepalen (bv. in functie van de vooruitgang van renovatiewerken). Hiervoor stuur je een eenvoudig mailtje aan manu@habeas-corpus.be of eric@habeas-corpus.be. YARU zorgt er dan voor dat jouw kast gebouwd en geleverd wordt in functie van het gevraagde leveringsmoment.  

Geen probleem.
Neem zo snel mogelijk met ons contact op (best dezelfde of de eerstvolgende werkdag - zie onze Algemene Voorwaarden) en wij zoeken samen naar een oplossing. Tot nu zijn we nog geen enkele onoplosbare situatie tegengekomen.

Uiteraard niet.
Ook na je bestelling kan je steeds een beroep doen op onze dienstverlening.
Wil je weten of je ontwerp geen fouten bevat, heb je vragen over de levering, twijfel je toch over je doe-het-zelver-kwaliteiten of kom je onverhoopt toch vast te zitten met de montage van je kast, geen probleem. Geef ons gewoon even een seintje en we lossen je probleem in een oogwenk op.

Onze contactgegevens vind je HIER.

Over de montage en de plaatsing ...

Nee.
Volgende vraag.

Nee echt, de montage van onze kasten is werkelijk kinderspel en wijst zichzelf uit.
Toegegeven, anders dan bij een kast van een niet nader genoemde Zweedse gigant, moet je al wel eens een schroef gebruiken om aparte onderdelen aan mekaar te zetten, en daarvoor boor je misschien best eerste een gaatje. Maar je hebt dan ook een kwalitatieve YARU-kast in huis gehaald. En die moet een leven lang mee!!

Ja en nee.
Aangezien wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk willen houden, hebben wij geen montagehandleidingen op papier. Maar we laten je niet aan je lot over. Op de website zal je voldoende montage-instructie-filmpjes terugvinden die je laten zien hoe je jouw YARU-kast op één-twee-drie monteert. En aangezien de basiswerkwijze quasi identiek is voor alle YARU-kasten, ben je zo vertrokken.

Moeilijk is het echt niet. 

Absoluut.
Bij de bestelling van jouw kast kan je aangeven of je de kast zelf gaat monteren, dan wel of je gebruik wenst te maken van onze montageservice.  Kies je voor een plaatsing door YARU, dan zullen wijzelf of onze monteurs jouw kast monteren en plaatsen. Om één en ander zo vlot mogelijk te laten verlopen, nemen wij sowieso (telefonisch) contact met je op zodat we exact te weten komen wat je van de YARU plaatsingsdienst verwacht. Het is immers best mogelijk dat jijzelf de handen uit de mouwen kan/wil steken waardoor wij bv. slechts één monteur ter plaatse moeten sturen.  En dat komt dan weer de kostprijs ten goede. Op basis van jouw input bezorgen we je dan een offerte voor de montage en de plaatsing van jouw YARU-(maat)kast.

Hou er wel rekening mee dat de plaatsing van jouw YARU-(maat)kast moet ingepland worden, waardoor de uiteindelijke oplevering van de kast wat langer op zich zou kunnen laten wachten.  Een gewaarschuwde man/vrouw is er minstens twee waard.

Bijkomend voordeel:
Als je woning ouder is dan 10 jaar en je gebruikt de woning hoofdzakelijk als verblijfplaats, dan kom je wellicht in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief van 6%. KLIK HIER en kom alle details te weten.

Over ons ...

YARU is een initiatief van Manu en Eric. Twee handige Belgische heren die hun huizen wilden optimaliseren met goede kastruimte. De bestaande zelfbouwmodules online boden te weinig opties. Daarom ontwikkelden ze eigenhandig een kastenconfigurator voor handige zelfbouwers (en voor zij die iets minder klusvaardig zijn).

Lees hier meer over YARU.

Alle contactinformatie vind je HIER
Je kan ons ook nog bereiken via deze mailadressen:
manu@habeas-corpus.be
eric@habeas-corpus.be

Maar als je echt een dringende vraag hebt, geef ons dan gewoon een belletje:
+32 471 69 44 59

Voorlopig houden we die informatie nog even voor onszelf (sorry!).
Wij zijn nu volop aan het testdraaien met een aantal mogelijke kandidaten en we willen hen geen valse hoop geven.  Van zodra we zeker zijn van de kwaliteit van het werk en de diensten van onze partners, delen we hun gegevens graag met iedereen.
Nog even geduld dus.

Over onze voorwaarden ...

Heel eenvoudig. 
Onze Algemene Voorwaarden zijn slechts één klik verwijderd.

Een heel terechte vraag. 
Zolang je je gegevens niet achterlaat, is jouw bezoek aan www.yaru.be en het gebruik van de KYABI Configurator®, geheel anoniem.
Enkel wanneer je ervoor kiest om jouw gegevens met ons te delen, worden deze conform de geldende GDPR-wetgeving verwerkt.
Het integrale Privacy & Cookie Beleid van www.yaru.be vind je HIER.

Een website/webshop kan niet behoorlijk functioneren zonder gebruik te maken van Cookies.  Maar wat zijn het en wat doen ze?

Een cookie is een klein tekstbestandje dat een website op de harde schijf van je computer zet op het moment dat je de site bezoekt. De belangrijkste functie van cookies is om de ene gebruiker van de andere te onderscheiden. Je komt cookies dan ook veel tegen bij websites waarbij je moet inloggen. Een cookie zorgt dat je ingelogd blijft terwijl je de site gebruikt. De meeste cookies worden ook weer van je harde schijf verwijderd van zodra je je browser afsluit.

Het integrale Privacy & Cookie Beleid van www.yaru.be vind je HIER.

YARU zal er alles aan doen om je verwachtingen niet te beschamen.  Maar naïef zijn we niet.  Een spreekwoordelijke "bump in the road" is altijd mogelijk. Maar je aan je lot overlaten, doen we niet.

Ben je toch ontevreden over de geleverde onderdelen van je kast of over onze dienstverlening, dan mag je ons daarover steeds contacteren en desgevallend een klacht indienen. Ook wij kunnen nog iedere dag (heel veel) bijleren.

Alle details over de YARU-klachtenprocedure vind je HIER.

Mochten we er samen toch niet uitkomen, dan kan je als consument steeds terecht bij Safeshops. SafeShops.be zal bemiddelen tussen de consument en de verkoper indien de klacht op het eerste zicht gegrond is. Je kan hen bereiken via het klachtenformulier op https://www.safeshops.be/nl/consumers-complaints/ of schriftelijk: Kapelsesteenweg 195/1, 2180 Ekeren, info@Safeshops.be”.

Daarnaast wijzen wij je er graag op dat er ook een geschillenregeling bij de Consumentenombudsdienst (https://consumentenombudsdienst.be/nl) en het Online Dispute Resolution platform van de EU (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EN) bestaat.

SafeShops.be is de snelst groeiende e-commerce associatie ter promotie van online shopping in België. Ze ontstond vanuit het initiatief van enkele van de grootste Belgische webshops. Wij bij YARU weten natuurlijk dat elke klant superveilig kan shoppen op onze website, maar hoe kunnen onze klanten, jij dus, daar ook zeker van zijn?

Wel, doordat YARU lid is van SafeShops.be, wordt onze webshop constant en zorgvuldig gescreend door SafeShops.be in samenwerking met het onafhankelijke advocatenbureau Sirius Legal, op de voornaamste e-commerce wetgeving.  Hierdoor kunnen wij garanderen dat de YARU webshop continu in orde is met de huidige wetgeving.

Het SafeShops kwaliteitslabel of keurmerk ontvangen enkel die webshops die deze screening met glans doorstaan. Op die manier weet jij dat je in alle vertrouwen via onze webshop (maat)kasten kan bestellen en betalen.

YARU garandeert dat haar (maat)kasten en/of diensten in overeenstemming zijn met de geplaatste bestelling en beantwoorden aan de normale verwachtingen die men van de kasten mag hebben, rekening houdend met de specificaties van de goederen. Daarenboven zijn de (maat)kasten en/of diensten steeds conform de op het moment van het sluiten van het contract geldende wetgeving.

Ben je als Klant een particuliere consument, dan heb je altijd recht op de wettelijke minimumgarantietermijn van twee jaar vanaf de levering van de (maat)kast, mochten de goederen niet conform zijn aan de geplaatste bestelling. In voorkomend geval zal de kast kosteloos hersteld, dan wel vervangen worden. Is de herstelling of de vervanging niet mogelijk, dan zal in onderling overleg tot een andere oplossing worden besloten.

Maar voor particuliere YARU-klanten doen wij graag iets speciaals.
YARU biedt nl. een uitzonderlijke garantie aan van 10 jaar op jouw (maat)kast (op voorwaarde uiteraard dat je de kast volgens onze instructies en volgens de regels van de kunst hebt gemonteerd).

Ben je als Klant een btw-plichtige onderneming, dan is de basisgarantieperiode beperkt tot één jaar, te rekenen vanaf de leveringsdatum van het goed.